2011. augusztus 2., kedd

Cérna vagy damil?

Egy kérdéssel fordulok most hozzátok, várom véleményeteket, ötleteiteket, látva mekkora tapasztalatotok van és milyen szép munkák születnek kezeitekből.
 Ti mire fűztök inkább, cérnára(bőrvarró) vagy damilra? Vagy mi szerint döntitek el mit mire fűzzetek?
Elárulom én szívesebben fűzőm a cérnára, azon megtanultam eldolgozni, toldani a szálat ha kell.

Várom véleményeteket, válaszaitokat.

És KÖSZÖNÖM ELŐRE IS

2 megjegyzés:

  1. Én a damilt szeretem jobban, a boltban vettem gyöngyfűző cérnát de nagyon ritkán használom mert eléggé foszlik és be kell szappanozni a végét, hogy ne jöjjön szálakra, nem tudom, hogy ez azért van -e mert ilyen a minősége vagy mindegyik ilyen.Meg, ha 2 szállal fűzök és cérnát használok mindegyikre kell tű és amíg az egyiket félre rakom addig kicsúszik a másikból a tű ... macerás
    Pedig nem volt olcsó 1 kis tekercs 1000 Ft volt
    Mondjuk a cérnát könnyebb toldani szerintem.

    A damilt azért szeretem jobban mert nem kell előkészíteni meg semmi csak fogom és fűzök :D néha még tű se kell hozzá.Meg, ha 2 szállal fűzök és cérnát használok mindegyikre kell tű és amíg az egyiket félre rakom addig kicsúszik a másikból a tű ... macerás

    remélem segíttetem szép napot :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    En a gyongyfuzo cernara szavazok. Persze nem lehet mindent cernara fuzni, van, ami tul lagy lenne azzal; viszont ahol csak lehet azt hasznalom. A damil "gondorodik", meg bogzodik, es persze van, ahol keptelenseg azt hasznalni. Cernakbol pedig kivalo minosegueket lehet kapni. Eros selyem szalbol vannak, keptelenseg elszakitani csupasz kezzel. (Viszont nagyon kell vigyazni a rossz minosegu szalma gyongyokkel, mert vag a szeluk, valamint a Swarovski kristalyokkal, mert ha nagyon megfeszul a szelen a cerna, az is elvaghatja.)
    En ezt ajanlom elso sorban, en nagyon regen hasznalom, es tokeletesen bevalt. (A borvarro cernat is probaltam, de az nagyon bogzodik, es sokkal hamarabb szakad.) Ebbol ket fajta van, amit eddig probaltam, az s-lon es a c-lon. Ez utobbi jobban tetszik, csak joval dragabb is. Most, nem olyan reg fedeztuk fel, majd talan idovel teljesen atterek erre, egyelore a kenyesebb helyeken hasznalom csak.
    Zsu, ha erdekel, hol lehet kapni Romaniaban, szolj, es szivesen megosztom.

    VálaszTörlés